Sunday, 4 May 2014

Kerja sendiri vs makan gaji.

Assalamualaikum..
Hehe..rajin pula nak mengupdate petang-petang ni kan..
InsyaAllah akan lebih merajinkan diri..hehe..

Balik pada title kerja sendiri and makan gaji.
Mana pilihan awak semua?
Bagi yang dah tahu wahee memang full time bisnes after abis degree and actually wahee dah start time degree..

Actually kedua-dua ada kelebihan dan kekurangan and kedua-dua pun ada risk dia sendiri kan..

Kadang-kadang ramai yang cakap kerja sendiri senang la nak manage masa semua tak terikat.. and sebenarnya korang tak tahu kerja sendiri lagi susah tau..yela kalau tak kerja tak ada la income..kalau rajin insyaAllah ada income and actually naik turun juga. Sometimes korang memang tak akan ada poket money pun tau.. but once dah pilih cuma jangan give up.. kalau tak apa yang diusahakan semua sia-sia..

Somtimes wahee pun rasa nak give up nasib baik ada cikgu garang yang selalu bagi semangat tau.. dah banyak juga tawaran kerja yang wahee tolak..kadang-kadang rasa teringin juga kan nak kerja ngan orang tapi sebenarnye lebih pada tak nak sebab tak nak terikat.

Bagi kawan-kawan yang baru mula kerja gud luck..kerja elok-elok..bukan senang kan nak cari kerja sekarang..bila income dah konsisten senang la nak buat loan semua.. tu la yang lebih nya kalau kerja makan gaji.. and kalau tuang kerja pun gaji still jalan kan..tapi tak baik tau ..tak berkat..hehe..

Panjang lak kan.. tapi percaya la apa yang berlaku mesti ada hikmah dan semua nya berisiko.. yang boleh kita buat ialah doa semoga semua nya dipermudah..

Okay..nanti wahee update lagi( gaya mcm ada orang baca je kan..kihkih)..kalau nak order papr or nak start business boleh contact wahee k insyaAllah wahee akan tolong semampu wahee..

Till then,
Farah wahida | 013~3111946 ♥♥

0 CoReTaN sI cOmEl:

Post a Comment

 
;