Friday, 11 May 2018 0 CoReTaN sI cOmEl

Zarif mula tidur lewat..

Assalamualaikum

Pergh tadi panjang dah tulis.. akan tetapi tetiba blank & hilang.
Draft pun kosong..😩😩

Okay tak apa umi cerita semula.
Lately ni zarif sangat la susah tidur.
Tidur sangat lewat .
Semalam pun menghmpiri pukul 1 pagi.

Setakat ni layan lagi.
Tapi setelah berfikir panjang.
Tak boleh jadi.
Kena jugak train semula zarif tidur awal.

Harini 9.30 masuk bilik lepas umi tidurkan zara. Both kena umi tidurkan. Jadi nak serentak tidur payah la sikit.

Dengan nekad, malam ni kalau zarif tidur lambat. Hantar keluar & tutup pintu bilik.

Memang dijangkakan zarif tak tidur lepas habis susu.
Sambung main & bising.

Jadi umi mintak abah angkat zarif keluar. Tutup pintu. ( Macam kejam kan.. tapi terpaksa.lain anak lain ragam.lain cara didik.please take note k.)

Dah letak luar memang dijangkakan zarif akan mengamuk.
Habis mainan bersepah.
ABC didinding di koyak.
Menangis kuat ketuk pintu.

Abah dah risau.
Umi bajet cool padahal risau jugak.. 😅

Umi terus minta abah buat susu and angkat zarif masuk tidurkan atas katil.Dengan harapan akan tidur la anak soleh tu kan.

Tapi habis susu segar & sambung main.
Masih sabar lagi.
Umi keluar basuh botol susu yang zarif dah habiskan.
Zarif masih nak main.
Kali ni umi pulak angkat keluar.
Umi menjangkakan zarif akan mengamuk macam tadi.

Tiba-tiba senyap.
Umi dah cuak.
Cecepat kejut abah yang tertidur.
Sebab zara bangun nak susu.
Jadi umi tak boleh tinggal.
Karang dedua nangis.
Parah.

Bila tengok rupanya dia masuk stor.
Nak keluar kan sepahkan barang dalam stor.

Abah angkat.letak zarif atas katil
Zarif pn tak bergerak & try untuk tidur.

Umi pun pejam mata..
Dengan harapan zarif pun cuba untuk tidur.

Selepas kurang 10 minit.
Umi dengar ada yang ketuk-ketuk bekas susu.
Rupanya zarif nak susu.
Umi bangun & buatkan susu.
Baringkan & bagi susu.

Akhirnya tertidur la zarif sebelum jam 11 malam.

Alhamdulillah untuk harini.

Zarif dah tidur perut umi plak sakit.
Isi perut & now nak tidur.

Selamat malam!
Moga bangun jam 4.30 pagi.

Lots a love,
Umi zara zarif.
Sabtu,12 Mei 2018,12:14

0 CoReTaN sI cOmEl

Bersalin Anak kedua

Hohoho..
Dah nak 8 bulan pun bersalin..
Second baby girl.
Nor Aqilah Zara binti Muhamad Akbar
Lahir pada pagi 24 September 2017.
Pada jam 8.18 pagi dengan berat 3.1kg

Thursday, 19 January 2017 0 CoReTaN sI cOmEl

Riak

Assalamualaikum..  Hai uolss..  Bersawang gilos kan blog..  Busy amat.. Plus mood berblog pun tak ada.. Huhu..

Ceh..  Tetiba now ada mood pulak kan.. 
Tadi terbaca artikel tentang riak menunjuk-nunjuk life kat facebook beli apa. Pergi melancong.. 

Entah..  Bagi wahee tak ambik kisah pun.   Jujurnya memang suka sangat tengok update kawan-kawan berjalan ke sana kemari..  Beli barang branded update..  Seriously memang tak kisah..  Tak ambik port langsung..  Kadang-kadang boleh buat kita rasa termotivate untuk lebih berusaha kan.. 

Cuma tadi ada yang repost that artikel and bercakap update tentang anak juga riak untuk  menunjuk.. 

Erm..  Dulu husband pernah minta jangan update pasal anak kesian pada yang belum ada rezeki..  But then family jauh pula tertanya-tanya nak tengok perkembangan baby kita kan..  So wahee rasa tak salah pun update kan..  Macam atuk nenek semua jauh kan..  Atleast ada yang balik boleh la buka facebook tengok even mom in law pun banyak tahu perkembangan baby melalui facebook..  Actually  memudahkan la sebenarnya kan.. 

Dan wahee dulu belum ada baby pun suka tengok baby kawan-kawan..  Setiap kali tengok setiap kali  tu la doa..  Seronok sangat tengok gelagat dorang semua..  Kadang-kadang kalau dorang jarang update jadi rindu tau.. 

So moral of the story sangka baik-baik,  fikir yang baik-baik..  Tukang repost tu pun yang kata upload gambar baby dikata riak..  Upload cerita beli handbag luar negara tu apa ya?  Sorry kalau terasa ya..  Kita ni kena bersangka baik dengan orang baru la orang sangka baik dengan  kita..  Hidup pun tenang..  Tak ada la hasad dengki..  Nak bergaduh difacebook bagai kan..  If tak suka just unfriend.. Simple kan.. 

Itu just pendapat wahee  la..  Lain orang lain pendapatkan..  Wahee suka tengok  update  kawan-kawan..  Kadang-kadang  terhibur.. Hilang rasa rindu pada kawan-kawan..lagi dah kahwin &  pindah ikut suami.. Susahkan sikit nak jumpa..  Camtu la salah satu cara bagi kita tak lupa  kawan-kawan kita.. 

Till then,  Nanti wahee update lagi k.. Thanks singgah blog wahee.. 

Monday, 29 August 2016 0 CoReTaN sI cOmEl

Bersalin anak pertama..

Assalamualaikum...
hai uolls..tak tahu la kan ada yang baca ke tidak.. hahaha
fuh bersawang.. last post tahun lepas rasanya.. kahkah..
Acah-acah nak merajinkan diri balik..padahal kemain kena curi masa sekarang..

okay..back to topic.. erm.. wahee dah selamat dah bersalin anak pertama pada 05.04.2015. Melahirkan seorang baby boy dengan berat 2.51kg pada 39 weeks pregnancy dan dinamakan Muhammad Aqil Zarif Bin Muhamad Akbar...*tolong jangan kecam bahasa rojak sis k.

**ciss baru perasan entry ni kat draft.. Tak terpost rupanya..  Hahaha

 
;